Menu Sluiten

Lezing Domotica nader verklaard 25 maart 2020

Domotica wordt al ruim 20 jaar gezien als het gouden ei om de zorg efficiënter te organiseren. Toch wonen wij nog niet massaal in een woning vol met slimme sensoren. Dit terwijl er een groot tekort is aan het aantal vrijwilligers, mantelzorgers en zorgverleners, voornamelijk in sterk vergrijzende gemeenten. Maar waarom gebruiken wij nog niet massaal domotica? En wat is nu eigenlijk domotica? En welke ontwikkelingen kunnen wij de komende jaren verwachten?

Joël Fliek is adviseur zorg & domotica (RO groep) en onderzoeker naar de empathische Woonomgeving (TU/e). Hij doet al enkele jaren onderzoek naar hoe ouderen langer zelfstandig kunnen blijven wonen met behulp van domotica. Niet vanuit een technologisch perspectief, maar door een empathische bril, vanuit de eindgebruiker. Tijdens deze lezing kijkt hij vanuit de gebruiker en legt uit wat domotica is, hoe het voornamelijk kwetsbare doelgroepen langer zelfstandig kan laten wonen, en probeert hij de vooringenomenheid dat domotica alleen voor techneuten en jongeren is weg te nemen. Bovendien legt hij uit wat voor rol domotica de komende jaren in de woning en woonomgeving gaat innemen. Door zijn expertise over zowel de ‘handjes’ (zorg), de ‘stenen’ (vastgoed) en de ‘technologie’ (domotica) kan hij op vrijwel alle aspecten en vragen, reageren en antwoord geven.

Datum en locatie
Woensdag 25 maart 2020 aanvang 15.00 uur.

Kosten
Deze lezing kost 5,00 euro incl. 1 consumptie.

Wat moet U doen als U de lezing wilt bijwonen?
Aanmelden is verplicht en dat kunt u doen door u hieronder in te schrijven.
Uiterlijke aanmeldmoment is dinsdagochtend 24 maart a.s. vóór 12 uur.

Na inschrijving en bij voldoende deelname ontvangt U bericht hoe en wanneer de kosten kunnen worden overgemaakt om de deelname definitief te maken.

Mogen wij ook U begroeten?

Inschrijven